قلمرو مرکز
قلمرو مرکز تحقیقات بیماری های گوارش در شش حیطه شامل حیطه کاری بیماری، حیطه پژوهشی، حیطه آموزشی ، حیطه درمانی، حیطه ذینفعان و مشتریان و در نهایت حیطه جغرافیایی تعریف می شود.
1- حیطه کاری بیماری: شامل بیماری های گوارش و کبد با تاکید بر بیماری های التهابی روده، سیلیاک، ریفلاکس، سندروم روده تحریک پذیر و آشالازی می باشد.
2- حیطه پژوهشی: هدف اصلی مرکز تحقیقات بیماری های گوارش در این حیطه شامل ارتقا و توسعه کمی و کیفی فعالیت ها و دستاورد های پژوهشی و تولیدات علمی مبتنی بر نیاز های فعلی و آتی کشور می باشد. تولید و انتشار دانش پزشکی، دستاورد های پژوهشی ، کتاب و تولیدات علمی با کیفیت برآمده از طرح های پژوهشی در زمینه های مورد مطالعه در مراکز ذیل مرکز تحقیقات بیماری های گوارش در این حیطه قرار می گیرد. این تولیدات علمی بر آمده از مطالعات پایه، مطالعات کوهورت، مطالعات مورد-شاهدی، و کارآزماییهای بالینی و همچنین تدوین راهنماهای بالینی می باشند.
3- حیطه آموزشی: بهبود آموزش پزشکی در سطوح مختلف، از دانشجویان تا کارکنان غیر-علمی، بیماران، و عموم مردم در حیطه آموزشی مرکز تحقیقات گوارش می باشد. به طور اخص این حیطه شامل تربیت دانشجویان در مقاطع دکترای پژوهشی، دستیاران تخصصی و فوقتخصصی بیماریهای گوارشی، راهاندازی دوره فلوشیپ اندوسکوپی پیشرفته تشخیصی و درمانی، اجرای برنامههای مستمر بازآموزی، همایش های علمی تخصصی با کیفیت بالا برای اعضای هیات علمی و رده های مختلف پزشکان و مراقبان سلامت، راهاندازی واحد بومیسازی و بهکارگیری دانش روز در زمینه فعالیت مرکز تحقیقات می باشد.
4- حیطه درمانی: ارائه خدمات درمانی سرپایی و بستری در حوزه بیماری های گوارش در کلینیک بیمارستان شریعتی (کلینیک بیماری التهابی روده، کلینیک سیلیاک، کلینیک آشالازی) و کلینیک های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- حیطه ذینفعان و مشتریان: ذی نفعان مرکز تحقیقات گوارش عبارت هستند از افراد و سازمان های که به طور فعال در پروژه مشارکت دارند، یا منافع آنها ممکن است به طور مثبت یا منفی در نتیجه اجرای پروژه یا تکمیل موفقیت آمیز پروژه تحت تاثیر قرار گیرد. این دینفعان و مشتریان به صورت کلی شامل سیاستگذاران نظام سلامت (دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزارت بهداشت )، شرکتهای دانش بنیان، دارویی و تجهیزات پزشکی، سایر دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت و وزارت علوم ، محققین، دانشمندان، متخصصان و دانشجویان علوم پزشکی و غیر پزشکی و در نهایت مردم و بیماران می باشند.
6- حیطه جغرافیایی: مرکز تحقیقات بیماری های گوارش یک مرکز شناخته شده و معتبر در سطح ملی و منطقه ای است. این مرکز از طریق پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد با انستیتوها و مجامع ذیربط ملی ، منطقه ای و بین المللی همچون وزارت بهداشت، موسسه ملی تحقیقات سلامت، فرهنگستان علوم پزشکی ایران، شرکت های دارویی معتبر ، سازمان بهداشت جهانی و دانشگاه سبطین، و برخی از دانشگاه های معتبر جهانی همکاری دارد. به صورت خاص مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی تاکنون با بیش از 50 مرکز تحقیقاتی و پزشکی همکاری داشته و با هریک از آنها دست کم 3 مقاله مشترک به چاپ رسانیده است.