04 بهمن 1403
logo

مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش

دانشگاه علوم پزشکی تهران

رفلاکس معدی ـ مروی به حالت فیزیولوژیکی اطلاق می شود که محتویات معده به مری برگشت کند. چنانچه این حالت با علایم بالینی همراه باشد بیماری رفلاکس معدی- مروی نامیده میشود. بیماری رفلاکس معدی ـ مروی شیوع بالایی در جوامع توسعه یافته یا در حال توسعه دارد.  این اتفاق به دلیل عملکرد نادرست دریچه‌ای به نام اسفنکتر تحتانی مری رخ می‌دهد که معمولاً مانع از بازگشت محتویات معده به مری می‌شود.

 

 

رفلاکس اصولا بیماری آزار دهنده ای است. علائم رفلاکس فرد مبتلا را آزار می دهد و میتوانند در فعالیتها و کارهای روزانه او اختلال ایجاد کنند. همچنین برخی علائم رفلاکس با بیماریهای دیگر اشتباه میشوند. مثلا درد قفسه سینه ناشی از رفلاکس با دردهای قلبی اشتباه میشوند. در چنین مواردی حتما باید بیماری خطرناکتر (در این مورد بیماری عروق قلب) به دقت بررسی شود و از نبودن مشکل قلبی مطمئن شویم و سپس به رفلاکس بپردازیم چرا که همانطور که که گفته شد رفلاکس عمدتا بیماری آزاردهنده ای است  نه خطرناک. از سایر عوارض رفلاکس بروز خراشیدگی و زخم در ناحیه مری می باشد. با تشخیص به موقع و درمان مناسب رفلاکس به راحتی می توان این عوارض را کنترل نمود.

رعایت برخی توصیه های تغذیه ای، روش زندگی مناسب و کاهش استرس میتوانند رفلاکس را کنترل کنند. اگر با این روشها در مدت کوتاه علائم بهبود چشمگیر نیابند بهتر است به پزشک مراجعه کنیم. خوشبختانه امروزه داروهای بسیاری بسیار موثری برای درمان رفلاکس وجود دارند. اگرچه عوارض معدودی با این داروها گزارش شده است.اما در مجموع کنترل علائم رفلاکس در درازمدت با این دسته از داروها بسیار موفقیت آمیز و مطمئن است.

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه